2023河北省石家庄部分重点高中高三质量检测英语试题

2023-05-18 09:49:47 来源: 高三网

石家庄部分重点高中2022——2023学年2023届高三下学期3月质量检测考试


(相关资料图)

英语

注意事项:

1.本试卷满分150分,考试时间120分钟。

2.答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上,并将条形码粘贴在答题卡上的指定位置。

3.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。

4.考试结束后,将本试卷和答题卡一并收回。

第一部分 听力(共两节,满分30分)

第一节 (共5小题;每小题分,满分分)

听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

例:How much is the shirt?

A.₤19.15.                 B.₤9.18.                    C.₤9.15.

答案是C。

1.How much does the man need?

A.15 dollars.               B.10 dollars.                 C.5 dollars.

2.What is the man trying to do?

A.Give first aid.            B.Do breathing exercises.       C.Relax himself.

3. What do we know about the man?

A.He owns a restaurant.      B.He is skilled in cooking.      C.He likes Italy.

4.What are the speakers mainly talking about?

A.A game.                 B.A play.                    C.A movie.

5.What does the man mean?

A.He will discuss the answers tomorrow.

B.He wants to review the test tonight.

C.He is waiting for the test tonight.

第二节 (共15小题;每小题分,满分分)

听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。

6.What"s the woman?

A.A writer.                  B.An editor.                 C.A journalist.

7.What"s Mr.Green"s new book about?

A. An English figure.          B.Life in China.             C.A Chinese-related story.

听第7段材料,回答第8、9题。

8.What does the woman think of the new science teacher?

A.He is easy to get along with.

B.He is professional in teaching.

C.He loves to do some experiments.

9.How many science lessons does the woman have a week?

A.2.                      B.3.                       C.4.

听第8段材料,回答第10至12题。

10.What is the probable relationship between the speakers?

A.Husband and wife.         B.Boss and secretary.         C. Saleswoman and customer.

11.How did Mr.Wall come?

A.By ship.                  B.By train.                 C.By plane.

12.Who will Mr.Wall have supper with?

A.Miss Anna.               B.Mr.Lee.                  C.Mr. Ted.

听第9段材料,回答第13至16题。

13.When does the conversation take place?

A.On Friday.                B.On Saturday.              C.On Sunday.

14.What will the speakers do tomorrow?

A.Get a Christmas tree.        B.Buy some gifts for kids.     C.Visit Sam. 

15.Who is Sam most probably?

A. Aron"s brother.            B.Aron"s uncle.              C.Aron"s friend.

16.What can we learn about Aron?

A.He is a student.            B.He studies hard.             is doing his homework.

听第10段材料,回答第17至20题。

17.What was the speaker driving to do?

A.Go to his office.B.Pick up his son. C.Go to the post office.

18.What did the speaker want to buy at a shop?

A.Drinks.B.Swimsuits. C.Fruits and bread.

19.What caused the speaker to stop his car 500 metres from the school?

A.A traffic jam.B.A flat tire. C. An engine failure.

20.How did the speaker feel at last?

A.Worried.B.Depressed.C.Relieved.

第二部分 阅读(共两节,满分50分)

第一节 (共15小题;每小题分,满分分)

阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

A

Handelingenkamer Library,The Hague,Netherlands

The Handelingenkamer Library is also known as the Old Library of the Dutch Parliament. This beauty is topped with a glass round roof that allows light to come through the building"s four stories. It was constructed at the close of the 19th century. In this historic library,richly decorative handrails(扶手)and .red beautiful iron balconies wind and curve around white towering shelves of books filled with reports of politicians" debates and bills. Every year many people come to visit it.

The Admont Abbey Library,Admont,Austria

The Admont Abbey Library in Admont,Austria,is the largest monastic(僧侣的)library in the world. Founded in 1776, the library is part of the oldest still-operating monastery in Austria and features a stunning white and gold Baroque style(巴洛克风格)interior.It attracts numerous visitors every year today. Besides, the library is home to more than 200,000 sacred texts.

Trinity College Old Library,Dublin,Ireland

The Old Library at Trinity College is not only one of the world"s oldest libraries,but one of the most respected. Located in the centre of Dublin,the Library was constructed in 1712. It"s a key attraction for tourists,many of whom purchase advance tickets to view The Book of Kells,a vellum manuscript(羊皮纸手稿)that dates back to the fourth century. Every day,a different page of the book is displayed to the public.

Tianjin Binhai Library,Tianjin,China

Unlike the other libraries on our list,this one is practically new. The Tianjin Binhai Library opened to the public in 2017 and was described by Time magazine as a“ziggurat”, with its white wavy bookshelves surrounding a round auditorium. The 363,000 square-foot building was designed by Dutch firm MVRDV and can hold 1.35 million books. Built in just three years,it"s become quite a tourist attraction since it was finished.

21.What are the books in Handelingenkamer Library related to?

A. Money.           B.Politics.            C.History.           D.Economics.

22.Why do people buy advance tickets of Trinity College Old Library?

A.To visit the oldest library in the world.

B.To take a look at an original copy of a book.

C.To recite words on a piece of vellum paper.

D.To take a tour around the Trinity College.

23.What do the four libraries have in common?

A.They have a long history.                  B.They have white book shelves.

C.They"re in the same continent.              D.They"re tourist attractions.

B

I would mention a journey I made through France the summer after I graduated from college. I had just finished a seasonal job in Paris and was slowly making my way to Greece, where I was to live and teach for a year at Athens College. A business associate of my father"s in Pontarlier,an industrial town near France"s border with Switzerland,said that he was driving to join his family on the Mediterranean and would be happy to give me a lift.

I joined him in Pontarlier,and we climbed into his luxury Peugeot and set south for Marseille. This man—Mr.D.,I"ll call him—was wealthy and fancied himself a connoisseur (鉴赏家)of great French food and wine. Like many Frenchmen,he also fancied himself something of a philosopher, and what could be better for a philosopher than a young, attentive,and captive listener?

So he idled(使闲着)us south,stretching what today could be a 10-hour highway drive into a multiple-day moveable feast by taking the most scenic and snail"s-paced-country lanes, stopping at great restaurants whenever the mood struck him, which was often, and discoursing(讲述)lovingly and at length on everything from language to politics to women.

How could I complain?I was getting a ride to the Cote d"Azur—which danced all blue-green sea and sun-bright sand in my mind—in the air-conditioned comfort of an elegant Peugeot,and receiving a first-class education in French cuisine,and all for free!

I recall that journey now as a range of images—long,straight,tree-bordered roads and Van Gogh fields,Renoir afternoons of dappled(斑驳的)sunlight and shade,rocky restaurant balconies bordered with bright flowers,laughter and the clink of glasses and the music of French filling the air. I remember drinking a great deal of what seemed to my uneducated nose and mouth to be extraordinarily flavourful red wine.

Eventually we reached Marseille and parted company—both of us,I think,happy for the journey and for its end. In the following years,when summer arrives,I think of road trips.

24.What is the function of the first paragraph?

A.To introduce the topic of road trips.

B.To stress the author"s preference for summer road trips.

C.To offer some basic information of a road trip.

D.To show the author"s purpose of a special road trip.

25.What can we know about Mr.D.?

A.He has a great talent for doing business.

B.He considers himself an expert in a certain field.

C.He is rather wealthy and a good listener.

D.He is a philosopher fond of educating people.

26.How did the author feel about the trip?

A.Impressive and eye-opening.               B. Unforgettable but short.

C.Instructive and classic.                    D.Inspiring but tiring.

27.What does the author mean in the last sentence?

A.He missed Mr.D.very much.

B.He can"t help associating road trips with summer.

C.He made road trips with his family every summer.

D.He planned road trips with Mr.D. in the following summers.

C

The first traffic lights in the United States were installed because of an increase in traveller on the road in the 1920s. Worried about accidents, towns and cities installed traffic towers to help the flow of cars. Officers manned the towers,using whistles and red,green and yellow lights to indicate to drivers when they should stop and go.

Due to the absence of effective traffic signal systems on some streets,it caused risks at intersections. Then, William Potts created the first tricolour,four-directional traffic signal. The very first four-directional traffic light was installed at Woodward Avenue and Fort. But throughout the country, there were still a lot of systems for traffic lights and patterns in place. Since this could end up causing more problems for drivers,the Federal Highway Administration set uniform standards in 1935for all road signs, pavement markings and traffic signals, requiring them to all use red,yellow and green light indicators.

Red is the colour with the longest wavelength; that means that as it travels through air molecules,it gets diffused(扩散)less than other colour, so it can be seen from a greater distance. Yellow has a shorter wavelength than red but a longer wavelength than green. This means that red is visible the furthest away,yellow in the middle and green the least distance away—a helpful advanced warning for needing to slow or stop. But this could be a coincidence. Red meaning stop originated with train warning lights,and it"s not clear whether that was chosen based on wavelength,contrast against green nature or natural association of red with things like blood. It could be a combination of all three!

Back in the 1900s,some stop signs were yellow because it was too hard to see a red sign in a poorly lit area. Eventually, highly reflective materials were developed,and red stop signs were born. Since yellow can be seen well at all times of the day, school zones, some traffic signs and school buses continue to be painted the colour.

28.What"s the purpose of installing traffic lights in the 1920s?

A.To increase the speed of cars.

B.To improve road safety and efficiency.

C.To reduce traffic jams in towns and cities.

D.To obey the standards of the government.

29.What does the underlined word"this"in Paragraph 2 refer to?

A.The first tricolour,four-directional traffic signal.

B.The installation of the first traffic signal.

C.The existence of different traffic lights and patterns.

D.The absence of traffic signal systems.

30.What"s the main idea of Paragraph 3?

A.The differences among the three colour.

B.The wavelength of the three colour.

C.The reasons for choosing red as the stop signal.

D.The relationship between red colour and its wavelength.

31.Which may be a disadvantage of red as a stop sign?

A.It can"t be seen in the distance.

B.It is a kind of highly reflective colour.

C.It is not suitable to be used in school zones.

D.It can not be clearly seen in certain surroundings.

D

On a sunny day last August,Daniel Malechuk opened the door to a 77,000-square-foot warehouse just outside Atlanta.Inside,under the soft glow of LED lights,grew five varieties of hydroponic(水培的)lettuce with nine levels high. A handful of employees were busy harvesting the greens. Their pace matched Malechuk"s ambition:to grow 10 million heads of lettuce by next spring.

If they succeed,Kalera,the vertical farming company that began operations here in April 2021,will not only have the largest-yield vertical(垂直的)farm in the Southeast,but will also be Georgia"s largest lettuce producer.

"This facility will produce 12 times as much lettuce in one year as the entire state can produce in the same amount of time,"Malechuk said.These farms,not dependent on specific weather patterns, can grow almost anywhere, cutting down transportation costs and associated emissions. And importantly, they operate more cleanly,without producing runoff from fertilizers or pesticides.

Malechuk,of Kalera farms,has said making his greens affordable is a top priority and that a head of Kalera lettuce sells for less than $3 in most stores.

But there"s a catch:indoor farms rely on the artificial light of tens of thousands of LED lights. Add to that the energy needed for climate control, water circulation and other operations,and a farm like Malechuk"s can consume massive amounts of energy.

“The single largest challenge facing the industry is that it uses a huge amount of electricity," said Julia Kurnik, director of innovation startups at the World Wildlife Fund. She said vertical farming involves a series of economic and environmental trade-offs(权衡).“It may not make sense everywhere,but if you"re in,say,the Middle East and you don"t have much land,but you can use renewable energy to power your farm,this may be a huge boon (益处)."She said the source of the energy is crucial to determining the net environmental impact.

Lowering vertical farms" energy costs is one of the main goals at Signify,a Dutch LED lighting company,said Udo van Slooten,CEO of the Signify.

32.What may be a key factor for indoor farming?

A.Weather.          B.Location.           C.Energy.            D.Transportation.

33.What is an important goal of Malechuk?

A.To lower the electricity costs.

B.To make his greens cheaper.

C.To become the largest lettuce producer.

D.To protect the environment of the country.

34.What is Julia Kurnik"s attitude to the vertical farming?

A.Supportive.        B.Objective.           C.Doubtful.          D.Uncaring.

35. Which can be the best title for the text?

A.Vertical Farms Are Finally Branching Out

B.Kalera Succeeded in Growing Lettuce Indoors

C.New Technologies Are Being Applied in Agriculture

D.The Largest Challenge Facing Vertical Farming

第二节 (共5小题;每小题分,满分分)

阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

When someone hurts you,it can feel good to hang onto the anger and resentment(愤恨)that may bubble up after their actions. However,forgiving others can actually benefit you both mentally and physically.__36__Forgiving yourself for hurting someone else is another tough task. With a little bit of patience,you can learn to forgive yourself or others.

Forgiving is a willingness to move on from an injustice you went through.__37__While you can consciously decide to forgive someone,it may take some time to process your emotions and actually come to terms with your situation.

__38__You yourself value relationship with him or her,and believe that forgiving is worth it.Forgiveness is a decision that should be made thoughtfully,especially if someone did something seriously wrong. Take time to think through your feelings and your reasoning,to better understand the situation.

Avoid giving someone too many chances.__39__But if they are repeatedly and knowingly hurting you, or if they have done something extremely terrible,then you should consider protecting yourself. If someone has shown that they will mistreat you again and again, or that they are willing to do you serious harm,then you need to protect your own well-being.

Take the time to process your emotions. Sometimes,it takes a while to untangle(排解)all your feelings and figure out what to do. That"s okay. Give yourself time and space to process. Helpful processing tools include:Write in a journal about it. Talk to a mentor or trusted person about the situation.__40__

A.Think of some reasons for forgiving yourself.

ider why you want to forgive this person.

C.You may choose to forgive someone once,twice,or three times.

D.Giving too many chances to people who hurt you is not a wise idea.

E.Spend some time focusing on something else,and come back later.

F.It can also help you move on from thinking about what the other person did.

G.Forgiving someone is a tough decision to make,and it doesn"t happen instantly.

第三部分 语言运用(共两节,满分30分)

第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)

阅读下面短文,从每题所给的 A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。

Sixteen-year-old Corion Evans made a daring rescue to save three teenage girls. The 16-year-old was hanging out with two__41__in a parking area near the Pascagoula River in July when a__42__with three teenage girls inside propelled off a boat ramp(斜坡)and into the river. It came to rest some 20 feet from land,then sank.Actually,the driver had__43__followed wrong directions from her GPS.

It was around 2:30 a.m.by the time Evans and brothers Karon and Caleb got to the river"s  __44__.In the darkness,they could barely__45__the girls holding onto the roof,the only part of the car still,__46__,above water. But they could hear__47__.

Evans took off his shirt and__48__,threw his phone down,then__49__into the water, a river he knew alligators(短吻鳄)called home. He helped the first girl he saw and,__50__ her head above water,led her ashore.

Just then,Police Officer Garry Mercer__51__. He dived into the river to help another of the  __52__. But halfway back to shore, she __53__and went underwater,pulling Mercer down with her.

Evans jumped back in the water and helped them get to the shore until they could stand. "If he hadn"t been there,who knows?"Mercer told the Washington Post.

There was still one girl in the water. CoraWatson,19,could not swim. She was gulping (吞)water,__54__, struggling to stay afloat."I heard Cora screaming" Help!"and I thought she was done for,"Caleb told WLOX in Biloxi.Then,a jolt.“Corion had grabbed her.”The three girls and Officer Mercer were taken to the hospital and released. They"re alive because Corion Evans __55__ his life to save them.

41.A.friends 42.A.truck 43.A.blindly 44.A.area

45.A.make out

 

B.brothers

B.boat

B.strongly

B.centre

B.shout to

B.obviously B.quarreling B.sweater

B.dived

B.forcing

B.remained

B.losers

B.panicked

B.shocked

 

C.classmates

C.car

C.generally

C.mouth

C.calm down

C.barely

C.screaming

C.socks

C.ran

C.keeping C.recovered C.rescuers

C.fainted C.abandoned

 

D.students D.motorbike D.foolishly

D.edge

D.turn down

D.exactly

D.sobbing

D.scarf

D.sank

D.managing

D.arrived D.passengers D.emerged

D.scared

 

 

第二节 (共10小题;每小题分,满分15分)

阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

Although the impact of climate change on the world"s oceans was the biggest marine story in 2022,plenty of other__56__ (amaze)saltwater milestones deserve attention. Scientists found that the largest plant in the world is a seagrass. Researchers also added a piece to the puzzle of one of the world"s most mysterious animal migrations and__57__(witness) the record impact of an underwater eruption. The impacts of climate change on oceans aren"t just__58__drop in the bucket(桶).Our seas are becoming__59__(warm)and more acidic—and melting sea ice is leading to global sea level rise. At the United Nations Climate Change Conference,or COP27,__60__(hold) this November in Egypt,many ocean problems and some possible__61__(solution)came into focus.

Scientists announced that summers with no Arctic Ocean sea ice are pretty much a guarantee, no matter the efforts made to reduce carbon in__62__ (we)atmosphere. This means new shipping paths will be reliably open,but it also means that species that thrive(茁壮成长)on sea ice will have to adapt__63__(significant)and may suffer.Despite reports that highlighted the negative impacts of a warming climate on the ocean,hope was__64__the menu at the conference as well. The United States and Norway launched a Green Shipping Challenge,__65__encourages governments, ports and companies to transform the industry via sustainable methods and green technologies.

第四部分  写作(共两节,满分 40分)

第一节 (满分15分)

假定你是李华,你校上周举办了针对外国交换生的中国国大赛,请你为校英文报撰写一篇报道,内容包括:

1.比赛过程及结果;

2.比赛影响。

注意:

1.写作词数应为80左右;

2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。

 

 

 

 

 

第二节 (满分25分)

阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。

The Joy of Giving

Someone once said,“To help the poor is to help yourself.”Perhaps, that person meant that helping those in need will later result in internal satisfaction. I usually never do community service before,but when I heard the opportunity to join my school"s service club, Interact,I put up my hand without hesitation. The opportunity to help people in need excited me and as I signed up to attend Saint Mary"s Food Bank,the urge of helping people made my body tremble.

As I walked after school to Mrs. Green,I could feel the palms(手掌)of my hands becoming wet by the minute. The water of my nerves ran down the side of my head and I could feel the tip of my shirt soaking(湿透)with fresh sweat. The clock ticked and I could feel the time of going to Saint Mary"s Food Bank getting closer. Ten minutes later the bus arrived-and we were on our way to the bank.On the way many things came through my mind. What was it going to look like? Will there be homeless people there,and will I enjoy my experience?

As I continued to explore my mind,the bus came to a stop."We"re here,"said loudly the bus driver. I could feel the palms of my hands beginning to moisturize(变潮湿)once again. As I got off the bus, I fell into a deep doubt. This was the food bank? I had never seen anything like it. To my amazement,it reminded me of a place I would go in Mexico to feed the poor. It was brown,wide and had an old look to it. As we entered the bank as a group, the essence of it was very comfortable. I felt like I was home.Finally my nerves were gone,and I was ready to work. Before we started working,we were given instructions. But as soon as we finished our tour of instructions,the duty of service began.

注意:

1.续写词数应为150左右;

2.请按如下格式在答题卡的相应位置作答。

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

英语参考答案、提示及评分细则

1~5  CABCB  6~10  CCBAB  11~15  CBBBC  16~20  ABCAC

【文章大意】本文是一篇应用文。文章介绍了世界上四座著名的图书馆。

21.B  细节理解题。根据Handelingenkamer Library的最后一句"In this historic library,richly decorative handrails and red beautiful iron balconies wind and curve around white towering shelves of books filled with reports of politicians" debates and bills."可知,该图书馆收藏了写满了政治家的评论和议案的报告的图书。本题容易误选C选项,historic意为“有历史意义的”,不是“和历史有关的”,故这里没有提到历史图书,排除C选项。

22.B  细节理解题。根据Trinity College Old Library 的“It"s a key attraction for tourists, many of whom purchase advance tickets to view the Book of Kells, a vellum manuscript that dates back to the fourth century."可知,许多人购买预售票是为了瞻仰《凯尔经》,这是一本羊皮纸的手抄本。

23.D  推理判断题。根据全文可知,这四座图书馆的共同点就是它们都成了旅游景点。

【文章大意】本文是一篇记叙文。文章讲述了自己搭乘父亲的一位朋友的汽车前往希腊的所见所闻和所感。

24.C  推理判断题,根据文章的第一段内容可知,第一段主要讲述了作者搭乘父亲的商业伙伴的汽车的一些基础信息。本题容易误选D,第一段不只说明了“我”此行的目的,还交代了父亲的这位朋友的决定顺路开始送“我”的一些信息,选项D的概括不够全面,故排除。

25.B  细节理解题。根据文章的第二段的"This man—Mr. D., I"ll call him—was wealthy and fancied himself a connoisseur of great French food and wine."可知,Mr.D.自认为是一个伟大的法国菜肴和葡萄酒的鉴赏家。

26.A  推理判断题。根据文章第四段“I was getting a ride to the Cote d" Azur—which danced all blue-green sea and sun-bright sand in my mind——in the air-conditioned comfort of a elegant Peugeot, and receiving a first-class education in French cuisine, and all for free!"可知,“我”看到了Cote d’ Azur的阳光沙滩,品尝了一流的法国菜,全部免费。作者是印象深刻并且大开眼界的。

27.B  细节理解题,根据文章的最后一句和全文内容可知,"我"因为对这段旅行留下了很深的印象,所以在后来的日子里“我”总是忍不住把公路旅行和夏天联系在一起。其他选项在文章中没有留下线索,“我”对 Mr. D.的喋喋不休,在内心是有点不高兴的,所以不大可能想要和他继续旅行。

【文章大意】本文是一篇说明文。文章介绍了交通信号灯的来源以及之所以选用红色、绿色和黄色作为信号灯颜色的原因。

28.B  推理判断题。根据文章的第一段可知,20世纪20年代之所以出现信号灯,是为了公路的安全和通行效率。本题容易误选C"降低交通阻塞",没有提到"安全"方面的问题,概括不够全面。

29.C 词义猜测题。根据文章的第二段的“But throughout the country, there were still a lot of systems for traffic lights and patterns in place. Since this could end up causing more problems for drivers,”可知,不同的交通信号灯和模式的存在是可能导致更多问题的。

30.C  段落大意题。根据文章的第三段的内容可知,该段主要介绍的是选择红色作为"停止信号"的原因。

31.D  细节理解题。根据文章的最后一段的第一句“Back in the 1900s, some stop signs were yellow because it was too hard to see a red sign in a poorly lit area.”可知,红色的信号灯在昏暗的地方很难看到。

【文章大意】本文是一篇说明文。文章介绍了室内的垂直农业。

32.C  细节理解题。根据文章的第一段和第五段可知,室内农业的关键因素是需要LED的光照,需要 energy,也就是“能源”的问题。

33.B  细节理解题。根据文章的第四段"Malechuk,of Kalera farms, has said making his greens affordable is a top priority and that a head of Kalera lettuce sells for less than $3 in most stores.”可知,Malechuk 的一个重要目标是使他的蔬菜能让大家买得起。

34.B  推理判断题。根据文章的第六段可知,Julia Kurnik介绍了垂直农业的优点和缺点,缺点是太费电,而优点是在土地贫乏而可再生能源充足的地区非常适用,故其观点是客观的。

35.A 标题归纳题。根据文章的全文内容可知,文章主要介绍的是室内的垂直农业。其他选项则过于片面。

【文章大意】本文是一篇说明文。文章介绍了如何控制自己原谅自己和原谅别人,以及由此带来的好处,但是如果对方一再地伤害自己,那么你也需要学会如何保护自己。

36.F  考查上下文逻辑推理。根据第一段的第二句“However,forgiving others can actually benefit you both mentally and physically.(然而,原谅别人确实能够对你的身心都有好处。)"可知,F选项"It can also help you move on from thinking about what the other persondid.(它也能够帮助你从考虑别人的所作所为的愁绪里面走出来)"符合上下文语境。本题容易错选G选项,虽然G选项的"tough"与空格后的"tough"能形成呼应关系,但是在句意的衔接上十分生硬。

37.G  考查上下文逻辑推理。根据空格后的"While yu can consciously decide to forgive someone,it may take some time to process your emotions and actually come to terms with your situation.”可知,后面这一句里面的"take some time"与G选项的"doesn"t happen instantly"相互对照,形成了上下文句意的衔接。

38.B  考查主题句。本段主要在谈你之所以要原谅他或她的原因,故B选项"Consider why you want to forgive this person.(考虑一下你为什么要原谅这个人)”符合语境。

39.C  考查上下文逻辑推理。根据第四段第一句“Avoid giving someone too many chances.(避免给某人过多的机会。)"可知,C选项"You may choose to forgive someone once,twice,or three times(你可能选择原谅某人一次、两次或者三次。)"符合语境,且空格后的一句话与其能形成转折关系,本题容易误选D选项,根据下一句的"But"可知,空格后面的句子与D选项并不能形成转折关系,故排除。

40.E 考查上下文逻辑推理。根据空格前的"Helpful processing tools include(有帮助的处理方法包括)"可知,E 选项"Spend some time focusing on something else,and come back later.(花一些时间关注其他的事情,以后再回来。)"也是一种有效的处理方法,符合语境。

【文章大意】本文是一篇记叙文。文章讲述了16岁的Corion Evans勇敢救人的故事。

41.B  考查名词词义辨析。根据第二段的第一句“It was around 2:30 a.m. by the time Evans and brothers Karon and Caleb got to the river"s  44  .”的提示可知,Corion Evans正和自己的两个兄弟在一起。

42.C  考查名词词义辨析。根据第二段的第二句里面的"the only part of the car still"可知,这里应该选car。

43.A  考查副词词义辨析。blindly意为“摸黑地;盲目地”,在这里一语双关,既有“在黑暗中”的本义,也有“盲目地”的引申义。句意:实际上,司机在黑暗中盲目地跟着她的GPS的错误指引。

44.D  考查名词词义辨析。edge意为“边缘”。句意:等Evans和他的兄弟Karon和Caleb到达河边的时候,已经是凌晨2点30分。

45.A  考查动词短语词义辨析。make out意为“辨认出”。句意:在黑暗中,他们只能勉强辨认出女孩们紧紧抓住车顶。这是汽车仅存的依然还勉强保持在水面之上的部分。

46.C  考查副词词义辨析。barely意为"刚刚;勉强"。

47.C  考查动词词义辨析。scream意为"尖叫;惊呼"。句意:但是他们可以听到尖叫声。

48.A  考查名词词义辨析。shoe意为“鞋子”。根据常识可以知道,如果需要下河救人,应该首先脱掉上衣和鞋子。句意:Evans脱掉了上衣和鞋子,扔掉手机……

49.B  考查动词词义辨析。dive意为“跳人”。救人需要抓紧时间,所以应该是跳入河中。句意:……然后他跳入河中,一条他知道短吻鳄视之为家的河流。

50.C  考查动词词义辨析。keep her head above water意为"让她的头保持在水而之上",句意:他救了所看到的第一个女孩,让她的头保持在水面之上,带她来到岸上。

51.D  考查动词词义辨析。arrive意为“到达”。句意:那个时候,警官Garry Mercer赶到了。

52.D  考查名词词义辨析。passenger意为“乘客”。因为落水的是一辆汽车,故车上的人也可以称为乘客。句意:他跳入水中去帮助乘客里面的另外一个。

53.B 考查动词词义辨析。panic意为“惊慌失措”。本题容易误选struggle,strugle意为“挣扎脱身”,而事实上她把警官也一起拉下水底了,故排除struggle。

54.D  考查形容词词义辨析。scared意为"惊恐的;害怕的"。句意:她在吞水,惊恐万状,挣扎着想要浮上来。55.C  考查动词词义辨析。risk one"s life意为"冒着生命危险"。句意:他们还活着,是因为Corion Evans 冒着生命危险拯救了他们。

【文章大意】本文是一篇说明文。文章谈到当今气候变化对世界海洋的影响,以及有很多海洋问题亟待我们人类去解决。

56.amazing  考查形容词。修饰名词 milestones 用形容词,amazing“令人震惊的”。

57.witnessed  考查时态。本句话中关键词 and以及谓语动词added可知本空用动词过去式witnessed。

58.a  考查冠词。本句中drop是名词“一滴水”,故用a来修饰,句意:气候变化对海洋的影响不仅仅是水桶里的一滴水(这么小)。

59.warner 考查比较级。根据 more acidic 以及本句中的 and可知本空也用形容词的比较级形式,故填warmer。

60.held  考查非谓语动词。the United Nations Climate Change Conference,or COP27和hold"举行"之间是被动关系,故本空用过去分词形式held。

61.solutions 考查名词复数。some修饰可数名词的复数形式,故填 solution的复数 solutions“解决办法”。

62.our  考查代词。atmosphere前面应该用形容词性物主代词。

63.significantly 考查副词。修饰动词adapt用副词形式 significantly"明显地,显著地"。

64.on 考查介词。on the menu意为"在菜单上",这里 hope was on the menu引申为"希望也是可以被看到的",故本空填介词on。

65.which 考查定语从句。本句是逗号隔开的非限制性定语从句,先行词为aGreen Shipping Challenge,引导词在句中作主语,故用which引导。句意:美国和挪威发起了“绿色航运挑战”,鼓励政府、港口和公司通过可持续方法和绿色技术改造行业。第一节

One possible version:

A Chinese Traditional Painting Contest for Exchange Students

Last week witnessed a Chinese traditional painting contest among foreign exchange students in our school. More than 50 candidates actively participated and submitted their remarkable entries,including landscape painting and flower and bird painting works. After a careful selection process,20 outstanding works were awarded for their innovative patterns and fantastic skills,which are now on display on the school website.

The contest turns out to be a big hit. Not only does it provide a platform for exchange students to showcase their talent but also it further stimulates their eagerness to deepen their understanding of Chinese traditional culture.

【第一节  应用文写作评分标准】

在评分时,应注意以下几个方面:

1.本题总分为15分,按5个档次给分。

2.评分时,先根据文章的内容和语言初步确定其所属档次,然后以该档次的要求来衡量、确定或调整档次,最后给分。

3.词数少于60,从总分中减去2分。

4.评分时,应注意的主要内容有内容要点、应用词汇和语法结构的丰富性和准确性及上下文的连贯性。

5,拼写与标点符号是语言准确性的一个方面,评分时,应视其对交际的影响程度予以考虑,英美拼写及词汇用法均可接受。

6.如书写较差,以致影响交际,将分数降低一个档次。

 

第二节

One possible version:

We were all divided into groups and given a specific job. I was assigned to place beans into a box. As a group we worked fast, the boxes would move and move so fast that sometimes I would have to ask for help. The warm-hearted workmates encouraged me to make every effort. Although I might have broken a nail, the feeling of knowing that I was doing something for someone out there made me fulfilled. And I realized that the true meaning of community service was making a difference in someone"s life.

Community service can bring out the best of everyone. It provides the feeling of accomplishment and internal satisfaction. My parents and grandparents always tell me,“It is better to give,than to receive.”These quotes are true. I thought they were just saying it, until I finally realized that it made sense. I told my family the experience about community service after getting home. They were all proud of me and encouraged me to continue it in the following days. Some of my friends also joined the schools service club because of my influence.

【第二节  读后续写评分标准】

在评分时,应注意以下几个方面:

1.本题总分为25分,按5个档次给分。

2.评分时,先根据所续写短文的内容和语言初步确定其所属档次,然后以该档次的要求衡量、确定或调整档次,最后给分。

3.词数少于130的,从总分中减去2分。

4.评分时,应主要从以下四点考虑

(1)与所给短文及段落开头语的衔接程度;

(2)内容的丰富性;

(3)应用语法结构和词汇的丰富性和准确性;

(4)上下文的连贯性。

5.拼写与标点符号是语言准确性的一个方面,评分时,应视其对交际的影响程度予以考虑。6.如书写较差,以致影响交际,将分数降低一个档次。

听力部分录音材料

(Text 1)

M: Mum, I ran out of money,

W:How much do you want?10 dollars?

M:No,a half would be OK.

(Text 2)

W: Try to start his breathing again, or he will die in five minutes.

M: Well, how can I start his breathing?

W:By using the mouth-to-mouth method.

(Text 3)

W:The dishes you cooked were so tasty.Your cooking is amazing.

M:I have experience in cooking by working in an Italian restaurant.

 (Text 4)

W: I just watched Ready Player One. I really admire its imagination and special effects of these game players.

M:It is not a new movie. But lots of people are waiting for its Ready Player Two. It would be a Hollywood hit,I think.

(Text 5)

W: I don"t feel like reviewing the test tonight. How about putting it off till tomorrow?

M: You can"t do this. I"m expecting someone to discuss answers with me. Don"t put off till tomorrow what you can do today.

(Text 6)

W: How do you do, Mr. Green? I"m a reporter from China Daily. I hear you are going to visit China. Do you mind if I ask you some questions?

M:No,but not too many.I"m rather busy now.

W:OK. How long are you going to stay there?

M: About two months, I think.

W: Could you tell me something about your new book?

M: It"s about a story related to a Chinese figure living in England.

 (Text 7)

M: I heard you guys got a new science teacher?

W:Yeah,you are right. He is a handsome young man called Peter.

M: What do you think of his lesson?

W:His lecture is clear and easy to understand. He is professional and we all expect him to show us some amazing experiments. It"s a pity that we only have 8 lessons in a month.

M:Oh,that sounds few.We have 3 each week.

W: We like science and Peter. So we are asking school to schedule more science lessons for us next term.

(Text 8)

M:Hi.This is Ted Harris.

W:Hi. It"s Anna Shaw.

M:How are things going?

W:Fine.

M:I"m ringing about Mr.Wall"s visit.Has he arrived?

W:Yes.He arrived this morning. I had Tom pick him up at the airport.

M:OK. Have you showed him around the company?

W: Yes. I have done that an hour ago. Now he is meeting with the marketing manager.

M:That"s good. How about his meeting with the planning manager?

W:I arranged it just a minute ago. Mr.Lee will have supper with Mr. Wall at about 7 p. m.

M:Fine. I"m at the train station now. I will come to the company as soon as I can.

W:OK.

(Text 9)

W: David, we shouldn"t just sit here doing nothing.

M:Why not.It"s Saturday afternoon,isn"t it?

W:Yes,but the Christmas is next Sunday and we have many things to do. Would you go to the supermarket to choose some presents for kids?

M:We can do it tomorrow.

W: So what should we do toady?

M: Ah. Well, shall we go to the mountain nearby and get a Christmas tree?

W: That"s a good idea.Talking about getting Christmas tree-where"s Aron?

M:He went to visit Sam.

W: What! Again? He visited Sam yesterday afternoon too.

M: He should be back soon.

W. He shouldn"t be so close to Sam. They often get together playing video games. He is supposed to do some homework,or his school performance will suffer.

M:OK. I would call him immediately to let him get back.

 (Text 10)

M: I was driving along the road to fetch my son from school. We were going to swim together. I finished working at about 4 o"clock and then went to the post office. Then I stopped off at a shop for some fruits and bread. We liked to have some fruits and bread to eat after our swim. When I was about 500 metres from the school,the cars in front of me stopped moving.I knew something bad must have happened. Many people were talking and discussing. I was a little upset. I pulled upand got out of the car.I walked about 200 metres and learned that a truck had a flat tire and crashed into several cars. Policemen were there. At the same time, two ambulances were there. Fortunately, no one got seriously injured. Two slightly injured drivers were sent to hospital quickly. It didn"t take long before the cars continue to flow.

 

 

标签:

2023河北省石家庄部分重点高中高三质量检测英语试题

2023河北省石家庄部分重点高中高三质量检测英语试题

05-18 09:49:47

世界时讯:5月18日生意社麦冬基准价为136.33元/公斤

5月18日,生意社麦冬基准价为136 33元 公斤,与本月初(137 33元 公斤)相比,下降了-0 73%。麦冬年度统计(2022-05-18--2023

05-18 09:24:17

北向资金昨日净买入16.87亿元,加仓宁德时代近9亿元 全球新视野

北向资金昨日净买入16 87亿元,加仓宁德时代近9亿元,个股,涨停,沪股通,净卖出,宁德时代,中国太保,北向资金,

05-18 09:02:28

世界即时:重庆每万人拥有5G基站数西部第一

5月17日是世界电信和信息社会日,重庆市信息通信业举行主题纪念活动。重庆日报记者从有关方面获悉,近年来

05-18 08:15:03

雀巢DOLCE_GUSTO品牌介绍 多趣酷思咖啡机-天天通讯

创意小家电雀巢咖啡推出的胶囊咖啡机,是一款很有设计感的胶囊机品牌,专为爱喝咖啡的人打造。Dolgusto是雀

05-18 06:55:13

观天下!湘潭大学研究生复试 湘潭大学研究生

今天来聊聊关于湘潭大学研究生复试,湘潭大学研究生的文章,现在就为大家来简单介绍下湘潭大学研究生复试,

05-18 06:14:53

官宣!PlayStation游戏展5月25日举行 时长超一小时

索尼官方宣布,PlayStation游戏展将于北京时间5月25日凌晨4点举行,重点展示来自世界各地的顶级工作室正在

05-18 04:47:21

今日!CCTV5直播NBA东决G1波士顿VS热火,塔图姆率绿军对决大黑马

今日!CCTV5直播NBA东决G1波士顿VS热火,塔图姆率绿军对决大黑马,绿军,热火队,nba,波士顿,勇士队,美国篮球,

05-18 02:10:58

“哈兰德的父亲是否因为伯纳巴姆乌发生的事情而关闭...

“哈兰德的父亲是否因为伯纳巴姆乌发生的事情而关闭了马德里的大门,为巴萨打开了大门?”哈兰德的经纪人...

05-17 23:11:10

华发股份回复问询函:30亿定增募资主要投向“保交楼”相关地产项目 当前观点

观点网讯:5月17日,珠海华发实业股份有限公司披露关于向特定对象发行股票申请文件的审核问询函的回复。据

05-17 22:15:58

每日速读!2023成都高新区锦绣幼儿园现场审核安排及资料需求

2023成都高新区锦绣幼儿园招生报名具体安排年龄范围2019年9月1日-2020年8月31日户籍范围桂溪街道审核资料1

05-17 21:00:18

邮件过期怎么恢复微信_邮件过期怎么恢复

1、亲~很高兴为你解答QQ邮箱中转站的文件过期以后,通过QQ邮箱的途径是没有办法恢复了,或者您可以找寻通过

05-17 20:44:29

今日报丨提升婴幼儿托育服务品质 山东济南交出满意答卷

央视网消息:继续关注3岁以下婴幼儿照护话题。婴幼儿托育服务一头连着家庭和谐幸福,一头连着人口均衡发展。

05-17 19:52:58

全球微动态丨小金县气象台发布雷电黄色预警信号【III级/较重】【2023-05-17】

小金县气象台2023年05月17日17时47分发布雷电黄色预警信号:预计八角镇、沃日镇、宅垄镇、达维镇、两河口镇

05-17 19:13:43

最新快讯!平安保险投诉电话12378有用吗?没用怎么办?

平安保险投诉电话是95511,不是12378。 12378是银保监会的投诉电话。总体而言,电话投诉还是比较有效的一

05-17 18:36:59

每日头条!“领先优势” LNG动力油轮首航山东港口日照港

5月13日,山东港口日照港岚山港区中作业区油 7泊位海风漾漾,“起航!”伴随着一声调度指令,一艘LNG动...

05-17 18:06:21

哈尔滨--黑河职教联盟跨境电子商务技能大赛在哈开赛

来自省内12所院校的21个代表队参赛,63名选手同场竞技……为深入贯彻哈尔滨市与黑河市职业教育协同创新...

05-17 17:52:43

保护草原生物多样性对偷挖野生芍药行为说“不”

近日,锡林郭勒盟中级人民法院一审公开宣判了内蒙古自治区人民检察院锡林郭勒盟分院诉被告曲某、魏某、蒋某

05-17 17:17:07

就像换了个人劳塔罗世界杯5场0球0助,2023年至今31场17球4助

在今天凌晨的欧冠半决赛次回合,劳塔罗打入全场唯一进球,帮助国米1-0战胜米兰并且总比分3-0晋级欧冠决赛。

05-17 16:52:41

cf韩服抽奖视频_cf韩服

1、回。2、CF韩服、美服、德服、现在全都不能使用叻。3、你现在要账号也不能玩。4、下载下来也报废叻。5、

05-17 16:17:39

天天热消息:国家能源集团首个“海上风电+”项目启动

近日,国家能源集团龙源电力江苏大型“海上风电+海洋牧场”融合项目关键技术研究施工图设计工作正式启动...

05-17 15:48:23

攸县:“助企帮帮团”服务零距离

“1个小时拿证,感谢工作人员优质便捷的服务。”近日,攸县市场监管局收到了来自湖南恒菱新材料有限公司...

05-17 15:07:49

轻微感冒多喝水有用吗_感冒多喝水有用吗

1、感冒多喝水有用。感冒患者常伴有发热,会导致体液流失。多喝水可以补充液体的量,多喝水可以促进新陈代

05-17 13:58:05

【世界时快讯】咏鹅古诗有哪些 咏鹅的古诗

抄写作文网小编为大家提供咏鹅古诗有哪些咏鹅的古诗来供大家参考,欢迎阅读。古诗咏鹅全诗句咏鹅骆宾王〔唐

05-17 13:15:50

【世界新要闻】看文心一言如何解读百度Q1财报

5月16日,百度(NASDAQ:BIDU,HKEX:9888)发布了截至2023年3月31日的第一季度未经审计的财务报告。第一季

05-17 12:47:33

西决G1述评:坑挖早了!约老师自成一档 哈姆变对位险导逆转

系列赛首战,哈姆拿出了自己最爱的三后卫阵容首发,攻防两端的战略意图都不难理解。范德彪守强攻弱,上轮系

05-17 11:58:30

乌兹别克斯坦青年“扎根”西安创业:这里有无限可能

【东西问·中外对话】“削弱中国不是美国的成功之道”  当前,中美关系呈现的复杂性已超越双边范畴,...

05-17 11:25:09

每日快讯!汇川技术(300124.SZ):从通用自动化业务下游领域看,增长较快的板块包括能源相关的业务、过程工业以及重工业务等

格隆汇5月17日丨汇川技术(300124)(300124 SZ)近期接受机构调研、或召开电话会议、参加券商策略会,问答环节

05-17 10:57:54

达川区孵化培育社会组织助推基层社会治理_天天微速讯

达川区孵化培育社会组织助推基层社会治理

05-17 10:49:28

当前播报:鹤山公营资产经营20亿私募项目状态更新为“已反馈”

该公司由鹤山市资产经营有限公司100%持股。目前,该公司对外投资企业共23家。

05-17 10:22:15

公司变更经营范围办理登记须提交的文件有哪些-环球报道

公司变更经营范围办理登记所需文件公司变更经营范围的,应当自变更决议或者决定作出之日起30日内申请变更登

05-17 09:33:00

林心如全家福被曝光!6岁女儿颜值逆天,网友称赞:这颜值不出道可惜了

林心如,1976年出生,只是圈子开始的一个模特。后来在1994年,林心如拍摄了《台湾省重案录》,她在其中扮演

05-17 09:17:53

世界简讯:传媒行业动态点评:AI小模型凭借MCN变现 情感陪伴场景证实商业潜力

传媒行业动态点评:AI小模型凭借MCN变现情感陪伴场景证实商业潜力

05-17 08:27:36

最新快讯!华强北的手表,汤主的测评来了!

“好物分享”只分享自己入手过的产品今天这篇文章绝对会引起很多人的喜欢和共鸣,4天前的一个早晨,我醒...

05-17 07:38:36

世界聚焦:红人装怎么分享赚钱 红人装赚钱模式

今天来聊聊关于红人装怎么分享赚钱,红人装赚钱模式的文章,现在就为大家来简单介绍下红人装怎么分享赚钱,

05-17 06:52:32

新消息丨寻隐者不遇的诗意画面_寻隐者不遇的诗意

1、寻隐者不遇贾岛松下问童子,言师采药去。2、只在此山中,云深不知处。3、【注解】:云深:指山深云雾浓

05-17 06:03:22

宁夏金成林生态农林科技有限公司 要闻速递

1、宁夏金成林生态农林科技有限公司于2011年06月17日成立。2、法定代表人邵建海,公司经营范围包括:城市园

05-17 04:02:10

外交部:日方沉迷于挑动和制造阵营对抗

外交部发言人汪文斌5月16日在例行记者会上表示,作为此次七国集团峰会的东道主,日方沉迷于挑动和制造阵营

05-17 01:03:46

融安特获得关于基于物联网技术自主可控的军队智慧档案管理的研究与应用项目的验收证书 焦点讯息

融安特获得关于基于物联网技术自主可控的军队智慧档案管理的研究与应用项目的验收证书2023 5 1622:06:20挖

05-16 22:45:03

陈皓用自己的免费的技术博客作为阵地,影响了中国成千上万的IT从业者_环球时讯

TVP给他的评价非常准确,杰出的技术、独特的观点、正直幽默,非常准确地评价了他的特点他的有些政治观点可

05-16 21:40:20

环球即时:共同谱写中国-中亚关系美好明天

中国-中亚峰会将于5月18日至19日在陕西省西安市举行,此次峰会在中国同中亚国家关系发展史上具有里程碑意

05-16 20:48:38

植脂末都是反式脂肪吗_植脂末是不是反式脂肪酸|环球热文

1、植脂末含反式脂肪酸植脂末又称奶精,含有氢化植物油、酪蛋白酸钠、葡萄糖浆、稳定剂、乳化剂、抗结剂等

05-16 20:06:41

央行新提“缩减原则”和“稳健的直觉” 对货币政策意味着什么?_天天新要闻

央行5月15日发布《2023年第一季度中国货币政策执行报告》(以下简称报告)提出,央行对利率水平的把握可采

05-16 19:28:03

湖南口岸全面恢复快捷通关,首日使用快捷通关600余人次

5月15日起,在长沙、张家界口岸全面恢复边检快捷通关。

05-16 18:50:27

海得控制:控股子公司与凯盛科技、金风科技三方签署了《战略合作协议》|世界报资讯

e公司讯,海得控制(002184)5月16日晚间公告,控股子公司海得智慧能源与凯盛科技、金风科技三方签署了《战略

05-16 18:01:06

东海证券为工银中证科技龙头ETF提供主做市服务

上交所近日公告称,为促进工银中证科技龙头ETF的市场流动性和平稳运行,根据相关规定,同意东海证券5月15日

05-16 17:39:26

数字1到10的漂亮手写体图片_数字1到10的漂亮手写体

1、12、从日文字体的右上角开始,向左下角画一条对角线。3、24、从笔开始摸左边的线,然后向上摸右边的线,

05-16 17:12:19

4月份民航国内航线客运规模超疫情前水平

民航局航空安全办公室副主任李勇16日表示,4月份,我国航空运输市场延续稳健恢复态势,全行业完成运输总周

05-16 16:49:44

“铸牢中华民族共同体意识”诗歌朗诵会举办

5月14日,“铸牢中华民族共同体意识”诗歌朗诵会在锡林浩特市第一中学读书驿站举办。本次活动由锡林浩特...

05-16 16:15:05

泽连斯基访英,苏纳克送的“大礼”异乎寻常 | 京酿馆_环球观速讯

泽连斯基访英,苏纳克送的“大礼”异乎寻常|京酿馆,乌克兰,俄罗斯,丘吉尔,京酿馆,英国议会,里希·苏纳克...

05-16 15:30:19

世界时讯:5月18日生意社麦冬基准价为136.33元/公斤
北向资金昨日净买入16.87亿元,加仓宁德时代近9亿元 全球新视野
世界即时:重庆每万人拥有5G基站数西部第一
雀巢DOLCE_GUSTO品牌介绍 多趣酷思咖啡机-天天通讯
观天下!湘潭大学研究生复试 湘潭大学研究生
官宣!PlayStation游戏展5月25日举行 时长超一小时
今日!CCTV5直播NBA东决G1波士顿VS热火,塔图姆率绿军对决大黑马
“哈兰德的父亲是否因为伯纳巴姆乌发生的事情而关闭...
华发股份回复问询函:30亿定增募资主要投向“保交楼”相关地产项目 当前观点
每日速读!2023成都高新区锦绣幼儿园现场审核安排及资料需求
邮件过期怎么恢复微信_邮件过期怎么恢复
今日报丨提升婴幼儿托育服务品质 山东济南交出满意答卷
全球微动态丨小金县气象台发布雷电黄色预警信号【III级/较重】【2023-05-17】
最新快讯!平安保险投诉电话12378有用吗?没用怎么办?
每日头条!“领先优势” LNG动力油轮首航山东港口日照港
哈尔滨--黑河职教联盟跨境电子商务技能大赛在哈开赛
保护草原生物多样性对偷挖野生芍药行为说“不”
就像换了个人劳塔罗世界杯5场0球0助,2023年至今31场17球4助
cf韩服抽奖视频_cf韩服
天天热消息:国家能源集团首个“海上风电+”项目启动
攸县:“助企帮帮团”服务零距离
轻微感冒多喝水有用吗_感冒多喝水有用吗
【世界时快讯】咏鹅古诗有哪些 咏鹅的古诗
【世界新要闻】看文心一言如何解读百度Q1财报
西决G1述评:坑挖早了!约老师自成一档 哈姆变对位险导逆转
乌兹别克斯坦青年“扎根”西安创业:这里有无限可能
每日快讯!汇川技术(300124.SZ):从通用自动化业务下游领域看,增长较快的板块包括能源相关的业务、过程工业以及重工业务等
达川区孵化培育社会组织助推基层社会治理_天天微速讯
当前播报:鹤山公营资产经营20亿私募项目状态更新为“已反馈”
公司变更经营范围办理登记须提交的文件有哪些-环球报道
林心如全家福被曝光!6岁女儿颜值逆天,网友称赞:这颜值不出道可惜了
世界简讯:传媒行业动态点评:AI小模型凭借MCN变现 情感陪伴场景证实商业潜力
最新快讯!华强北的手表,汤主的测评来了!
世界聚焦:红人装怎么分享赚钱 红人装赚钱模式
新消息丨寻隐者不遇的诗意画面_寻隐者不遇的诗意
宁夏金成林生态农林科技有限公司 要闻速递
外交部:日方沉迷于挑动和制造阵营对抗
融安特获得关于基于物联网技术自主可控的军队智慧档案管理的研究与应用项目的验收证书 焦点讯息
陈皓用自己的免费的技术博客作为阵地,影响了中国成千上万的IT从业者_环球时讯
环球即时:共同谱写中国-中亚关系美好明天
植脂末都是反式脂肪吗_植脂末是不是反式脂肪酸|环球热文
央行新提“缩减原则”和“稳健的直觉” 对货币政策意味着什么?_天天新要闻
湖南口岸全面恢复快捷通关,首日使用快捷通关600余人次
海得控制:控股子公司与凯盛科技、金风科技三方签署了《战略合作协议》|世界报资讯
东海证券为工银中证科技龙头ETF提供主做市服务
数字1到10的漂亮手写体图片_数字1到10的漂亮手写体
4月份民航国内航线客运规模超疫情前水平
“铸牢中华民族共同体意识”诗歌朗诵会举办
泽连斯基访英,苏纳克送的“大礼”异乎寻常 | 京酿馆_环球观速讯
不再享受费率优惠,银华基金为何对交通银行“绝情”?
X 广告
行业动态
X 广告

Copyright ©  2015-2022 世界植物网版权所有  备案号:琼ICP备2022009675号-1   联系邮箱:435 227 67@qq.com